Cum ajutam pomii sa aiba o crestere buna si cum ii protejam de boli

 

Cum ajutam pomii sa aiba o crestere buna si cum ii protejam de boli

 

Pentru a avea parte de o recolta bogata si sanatoasa pomii au nevoie de o ingrijire adecvata. Firma de consultanta agricola si distributie ingrasaminte Genesis Group recomanda in aceasta perioada o reteta care va asigura o buna dezvoltare a pomilor fructiferi si care va ajuta la prevenirea si tratarea unor boli precum monilioza si bacteriozele (cum ar fi focul bacterian).

IMPERIAL este unul dintre aliatul nostru de nadejde impotriva atacurilor de Botrytis, Monilinia si Phomopsis. Combinatia de IMPERIAL + LECITINA a fost aplicata cu succes la plantatiile cu care specialistii Genesis Group colaboreaza.

Aplicarea a 40 ml IMPERIAL + 20 ml LECITINA + 20 ml otet de masa (pentru acidifierea apei) la 10 l de apa a adus rezultate foarte bune in cazurile de Botrytis, Monilinia si Phomopsis.

Aceasta combinatie aplicata de specialistii Genesis Group a adus culturi de calitate si productii ridicate atat in Romania, cat si in Republica Moldova.

CLICK aici pentru detalii IMPERIAL: https://genesis-agro.ro/imperial/

CLICK aici pentru detalii LECITINA: https://genesis-agro.ro/lecitina/

Monilioza – o boala des intalnita la pomi

Monilioza (putregaiul brun sau mumifierea fructelor) este o boala care afecteaza pomii fructiferi din categoria samburoaselor sau semintoaselor si care produce mari pagube economice.

Boala este frecvent intalnita la pomii fructiferi si afecteaza florile, lastarii si fructele. Fructele sunt sensibile in toate stadiile de dezvoltare, dar manifestarea este mai frecventa la maturitate.

La inceput apare o pata bruna, circulara, care se extinde asupra intregului fruct. Acestea au aspect mumifiat, raman agatate in pom si pe ele apar, de cele mai multe ori, pustule alb-galbui. Acestea sunt dispuse in cerc, asigurand transmiterea bolii. De cele mai multe ori, vedem mai multe fructe mumifiate, prinse pe ramuri la un loc, fiind lipite unele de altele prin sucul dulce scurs din interiorul lor. Alte fructe cad din pom si putrezesc.

Florile se ofilesc, se innegresc, se usuca, insa nu cad. Daca este afectata o singura floare, miceliul ciupercii se raspandeste in intreaga inflorescenta si cuprinde apoi intreg lastarul. Frunzele tinere sufera un proces de uscare, devin brune si se rasucesc. Incepand cu varful pomului, ramurile tinere se usuca si vor atarna in jos luand aspect de „steag”. Atacul va determina, cu timpul, uscarea pomilor, monilioza reprezentand o boala grava a pomilor.

Pentru informatii despre achizitionarea produselor necesare pentru a avea pomi sanatosi si bogati, cat si pentru alte informatii despre produsele Genesis Group contactati cu incredere specialistii nostri la numarul de telefon 0744 367 963.