PROVENIENTA
CARACTERISTICI
SFATURI

CULTURA
AFINULUI

VARIETATI AFIN

CULTURA AFINULUI

PROVENIENTA CARACTERISTICI SFATURI

Introdus in Romania in anii 60, afinul de cultura cu tufa inalta originar din America de Nord, a fost obtinut prin incrucisarea mai multor specii.

Afinul este o specie de clima racoroasa si umeda, fiind favorabile zonele montane si premontane pentru cultivarea lui.

Pentru cultura afinului, solul reprezinta un factor primordial, trebuie sa fie fertil, structurat, avand o aeratie buna. Solurile brune, cu textura mijlocie, cu un continut ridicat de humus, un drenaj acvatic bun si puternic acide (pH=4,1-5,1) sunt cele cu maxima favorabile pentru aceasta cultura, dar vegeteaza bine in domeniul de pH cuprins intre 3.65 – 5,55.

Regimul aerohidric, care reprezinta practic mentinerea in zona de exploatare a sistemului radicular a unei cantitati suficiente si in acelasi timp concomitente de apa si aer, este de natura sa sustina procesele de crestere si rodire la nivelul potentialului biologic.

Drenajul solului trebuie sa fie unul bun, astfel se mentine un nivel scazut al conductivitatii electrice si respectiv al solurilor solubile, care in conditiile in care ating valori mari pot reprezenta factori limitativi pentru cultura.

Intretinerea plantatiilor de afin se face prin lucrari de ingrijire si intretinere a solului, fertilizare, irigare, taierea de formare a tufelor, taierea de fructificare, taierea de regenerare si protectia fitosanitara.

Plantele de afin ating potentialul genetic de productie de 3-5 kg/tufa si chiar mai mult, in functie de soi, tehnologia de cultura, intretinerea si mentinerea starii de sanatate a plantelor, cultura AFINULUI fiind o investitie profitabila.

Introdus in Romania in anii 60, afinul de cultura cu tufa inalta originar din America de Nord, a fost obtinut prin incrucisarea mai multor specii.

Afinul este o specie de clima racoroasa si umeda, fiind favorabile zonele montane si premontane pentru cultivarea lui.

Pentru cultura de afin, solul reprezinta un factor primordial, trebuie sa fie fertil, structurat, avand o aeratie buna. Solurile brune, cu textura mijlocie, cu un continut ridicat de humus, un drenaj acvatic bun si puternic acide (pH=4,1-5,1) sunt cele cu maxima favorabile pentru aceasta cultura, dar vegeteaza bine in domeniul de pH cuprins intre 3.65 – 5,55.

Regimul aerohidric, care reprezinta practic mentinerea in zona de exploatare a sistemului radicular a unei cantitati suficiente si in acelasi timp concomitente de apa si aer, este de natura sa sustina procesele de crestere si rodire la nivelul potentialului biologic.

Drenajul solului trebuie sa fie unul bun, astfel se mentine un nivel scazut al conductivitatii electrice si respectiv al solurilor solubile, care in conditiile in care ating valori mari pot reprezenta factori limitativi pentru cultura.

Intretinerea plantatiilor de afin se face prin lucrari de ingrijire si intretinere a solului, fertilizare, irigare, taierea de formare a tufelor, taierea de fructificare, taierea de regenerare si protectia fitosanitara.

Plantele de afin ating potentialul genetic de productie de 3-5 kg/tufa si chiar mai mult, in functie de soi, tehnologia de cultura, intretinerea si mentinerea starii de sanatate a plantelor, cultura AFINULUI fiind o investitie profitabila.

CULTURI ARBUSTI FRUCTIFERI

boabe de afine

CULTURA AFINULUI

trei capsuni cu frunze

CULTURA CAPSUNULUI

ramura cu fructe galbene de catina

CULTURA CATINEI

ciorchin de coacaze negre

CULTURA COACAZULUI

boabe de zmerura

CULTURA ZMEURULUI

boabe de mure negre coapte

CULTURA MURULUI

CULTURI ARBUSTI FRUCTIFERI