Botrytis cinerea

 

Atentie la putregaiul cenusiu (botrytis cinerea)! Imperial trateaza aceasta problema!

 

Atentie la putregaiul cenusiu (botrytis cinerea), o boala care poate provoca pierderi mari culturilor daca nu sunt luate masurile necesare. IMPERIAL este produsul folosit cu succes de firma de consultanta agricola si distributie ingrasaminte Genesis Group pentru tratarea putregaiului cenusiu. Imperial blocheaza ciuperca botrytis cinerea ce cauzeaza infectia plantelor, asigurand fructe si legume sanatoase si de calitate.

IMPERIAL contine microorganisme foarte utile, cum ar fi Bacillus subtilis si Bacillus amyloliquefaciens care, reechilibrand flora microbiana prezenta in planta, permit o dezvoltare optima si induc o crestere a sistemului natural de aparare si implicit, rezistenta impotriva atacurilor agentilor patogeni, in special impotriva Botrytis Cinerea, putregai acid, etc. IMPERIAL contine de asemenea substantele nutritive esentiale pentru dezvoltarea culturilor.

Click aici pentru detalii IMPERIAL 👉 https://genesis-agro.ro/imperial/

Una dintre cele mai pagubitoare boli ale culturilor

 

Putregaiul cenusiu ataca o multitudine de culturi printre care tomatele, ardeii, vinetele, castravetii, dar si vita de vie, pomii fructiferi sau arbustii fructiferi. Aceasta este una dintre cele mai pagubitoare boli ale culturilor. Pierderile economice se datoreaza, in mare parte, mucegaiului florilor si putregaiului fructelor.

Fructele atacate prezinta un putregai umed si moale la locul de insertie al pedunculului (sporii ciupercii avand culoarea cenusie). Fructele afectate se desprind cu usurinta si cad pe pamant. Ciuperca rezista de la un an la altul pe resturile vegetale unde traieste ca saprofit. Sporii ciupercii sunt raspanditi de vant si prin intermediul picaturilor de ploaie sau a apei de irigatie.

Boala apare in orice stadiu de dezvoltare si poate infecta tulpina, petiolul, frunzele, aparatul floral, fructele. Atacul ciupercii Botrytis cinerea este favorizat de umiditatea ridicata, temperaturi scazute, nebulozitate persistenta si udare.

Click aici pentru detalii PUTREGAIUL CENUSIU LA TOMATE 👉 https://genesis-agro.ro/putregaiul-cenusiu/

Click aici pentru detalii PUTREGAIUL CENUSIU LA AFIN 👉 https://genesis-agro.ro/putregaiul-cenusiu-afin-botrytis-cinerea/

Click aici pentru detalii PUTREGAIUL CENUSIU LA CAPSUNI:👉 https://genesis-agro.ro/putregaiul-cenusiu-botrytis-cinerea-capsuni/

Pentru mai multe informatii despre IMPERIAL, modalitatile de folosire, cat si pentru comenzi  contactati cu incredere specialistii nostri la numarul de telefon 0744 367 963.

Daca vi s-a parut interesant articolul si va sunt de folos informatiile, am aprecia daca ati distribui acest articol si pe pagina dumneavoastra de Facebook sau in grupurile unde considerati ca ar fi de interes aceste informatii. Echipa Genesis Goup apreciaza sustinerea dumneavoastra si va multumeste!

De asemenea pe pagina Genesis Group va puteti abona la newsletterul nostru pentru a primi informatii din domeniul agriculturii performante. VEZI AICI: https://genesis-agro.ro/