PROVENIENTA
CARACTERISTICI
SFATURI

COACAZULUI

CULTURA

CULTURA COACAZULUI

PROVENIENTA CARACTERISTICI SFATURI

Colorate in nuante de rosu, alb, roz si negru, fructele de coacaz se bucura de o popularitate crescanda.

Coacazul tolereaza bine orice fel de sol, nefiind pretentios, dar se dezvolta cel mai bine in soluri bine drenate, usoare, bogate in materie organica, cu o buna capacitate de retinere a apei si un pH slab acid – neutru cuprins intre 5,75-7,25. La un pH alcalin mai mare de 7.5 pot aparea carente micronutritionale.

Spre deosebire de alte culturi, cultura coacazului tolereaza bine zonele semi umbroase, insa productiile mari se obtin in plantatiile cu expunere buna la lumina.

Plantele de coacaz au nevoie de umezeala, in special in perioada cresterii mugurilor si a aparitiei fructelor, o buna irigare fiind necesara in aceasta perioada.

Lucrari de intretinere pentru cultura coacazului:

– taierile de formare efectuate in primii ani de plantare, irigarea, fertilizarea pe baza de azot, fosfor si potasiu, fosforul influentand dimensiunea fructelor iar potasiul gustul lor, si igiena fitosanitara.

CULTURI ARBUSTI FRUCTIFERI

boabe de afine

CULTURA AFINULUI

trei capsuni cu frunze

CULTURA CAPSUNULUI

ramura cu fructe galbene de catina

CULTURA CATINEI

ciorchin de coacaze negre

CULTURA COACAZULUI

boabe de zmerura

CULTURA ZMEURULUI

boabe de mure negre coapte

CULTURA MURULUI

CULTURI ARBUSTI FRUCTIFERI