Ciupirea la afin

De ce este importanta ciupirea la afin

.

Ciupirea la afin este o tehnica importanta pentru dezvoltarea coroanei si cresterea productivitatii plantei. Aceasta operatiune duce la cresterea capacitatii plantei de afin de a crea noi lastari productivi.

Tehnica de ciupire la afin se aplica in verde in momentul in care lastarii noi, laterali sau din radacina, depasesc lungimea de 20-30 cm.

Ciupirea asigura productivitate mai mare

.

Ciupitul determina planta sa dezvolte noi lastari formand o tufa uniform dezvoltata. Planta la care a fost aplicata aceasta tehnica produce anul urmator o cantitate mai mare de fructe datorita noilor lastari care apar.

Pentru a ilustra cat mai bine ciupirea la afin va invitam, cu drag, sa urmariti clipul realizat de specialistii firmei de consultanta agricola si distributie ingrasaminte Genesis Group. Mentionam ca tehnica de ciupire la afine a fost preluata de specialistii Genesis Group din diferite locuri din lume . De asemenea tehnica de ciupire la afin a fost aplicata cu succes in plantatiile din Romania si Republica Moldova.

.
In fotografiile de mai jos puteti vedea comparatia dintre doua plantatii: una in care s-a aplicat aceasta operatiune de ciupire (foto 1) si cealalta in care nu s-a aplicat aceasta tehnica la afin (foto 2).
.

Pentru detalii despre ciupirea la afin sau programarea unei vizite la ferma dumneavoastra nu ezitati sa ne contactati la numarul de telefon 0744 367 963. De asemenea pentru intrebari va stam la dispozitie si pe site-ul nostru, la sectiunea Contact

Daca vi s-a parut interesant articolul si va sunt de folos informatiile, am aprecia daca ati distribui acest articol si pe pagina dumneavoastra de Facebook sau in grupurile unde considerati ca ar fi de interes aceste informatii. Echipa Genesis Goup apreciaza sustinerea dumneavoastra si va multumeste!

De asemenea pe pagina Genesis Group va puteti abona la newsletterul nostru pentru a primi informatii din domeniul agriculturii performante. VEZI AICI: https://genesis-agro.ro/