Cultura vitei de vie
Provenienta, caracteristici si sfaturi
Cu o istorie de mii de ani, viticultura isi are locul de onoare, prin numeroasele soiuri de vita de vie, soiuri nobile, cultivate atat pentru consum, cat si pentru productia de vin.
Vita de vie foloseste energia luminoasa, fiind principala sursa in sintetizarea substantelor organice. Astfel rezultand struguri mai colorati si mai bogati in zaharuri, prin urmare, amplasamentul acesteia este ideal in plin soare, cu o buna circulatie a aerului.
Vita de vie este adaptabila multor tipuri de sol, insa cele mai prielnice sunt cele cu textura medie, bogate in humus, cu un pH cuprins intre 6.5 – 7.2, usor lutoase sau usor nisipoase, in functie de tipul de soi.
Cei mai importanti factori care ajuta vita sa se adapteze sunt dezvoltarea si mentinerea structurii solului, implicand conservarea structurii solului si a fertilitatii.
In functie de soi, vita de vie are anumite “preferinte” caracteristice. Exista soiuri care prefera soluri argilo-nisipoase. Altele dimpotriva prefera soluri nisipo-argiloase si cernoziomuri argiloase, dar exista soiuri, si nu putine, care prefera soluri calcaroase si cu humus mult.
Generalizand, majoritatea soiurilor de vie prefera soluri usoare, bine incalzite, drenate profund, bogate in substante nutritive.
Lucrarile facute la timp in viticultura au un rol important, cu rezultate pozitive. Astfel, dezmusuroitul, irigarea, completarea golurilor, aratura de primavara, taierea si copcitul, instalarea mijloacelor de sustinere, legarea lastarilor, fertilizarea si combaterea bolilor si daunatorilor genereaza o productie mare atat calitativ, cat si cantitativ.
Cultura vitei de vie
Provenienta, caracteristici si sfaturi
Cu o istorie de mii de ani, viticultura isi are locul de onoare, prin numeroasele soiuri de vita de vie, soiuri nobile, cultivate atat pentru consum, cat si pentru productia de vin.
Vita de vie foloseste energia luminoasa, fiind principala sursa in sintetizarea substantelor organice. Astfel rezultand struguri mai colorati si mai bogati in zaharuri, prin urmare, amplasamentul acesteia este ideal in plin soare, cu o buna circulatie a aerului.
Vita de vie este adaptabila multor tipuri de sol, insa cele mai prielnice sunt cele cu textura medie, bogate in humus, cu un pH cuprins intre 6.5 – 7.2, usor lutoase sau usor nisipoase, in functie de tipul de soi.
Cei mai importanti factori care ajuta vita sa se adapteze sunt dezvoltarea si mentinerea structurii solului, implicand conservarea structurii solului si a fertilitatii.
In functie de soi, vita de vie are anumite “preferinte” caracteristice. Exista soiuri care prefera soluri argilo-nisipoase. Altele dimpotriva prefera soluri nisipo-argiloase si cernoziomuri argiloase, dar exista soiuri, si nu putine, care prefera soluri calcaroase si cu humus mult.
Generalizand, majoritatea soiurilor de vie prefera soluri usoare, bine incalzite, drenate profund, bogate in substante nutritive.
Lucrarile facute la timp in viticultura au un rol important, cu rezultate pozitive. Astfel, dezmusuroitul, irigarea, completarea golurilor, aratura de primavara, taierea si copcitul, instalarea mijloacelor de sustinere, legarea lastarilor, fertilizarea si combaterea bolilor si daunatorilor genereaza o productie mare atat calitativ, cat si cantitativ.
Pentru cei interesati de consultanta in diverse culturi sau comercializare fertilizanti putem fi contactati pe adresa de e-mail
contact@genesis-agro.ro, sau la numarul de telefon 0744367963.