Importanta analizelor de sol pentru plantatii

Importanta analizelor de sol pentru plantatii

Recoltare probe SOL, PLANTA, APA, si INGRASAMINTE

1) PLANTATIE PE ROD
– Proba medie de SOL din bilon ( 400-500 g ) – rezultata din amestecarea si omogenizarea a cel putin 10 probe individuale de sol, in asa fel incat sa reprezinte cat mai fidel realitatea din teren. Proba se eticheteaza si poate fi reprezentativa pentru o suprafata de 2-3 ha.
– Daca se constata diferentieri in dezvoltarea vegetativa, modificari de culoare, slaba legare / fructificare, atac masiv de boli intr-o anumita zona atunci acea zona se poate constitui intr-o proba separata, care se identifica cu o eticheta pe care se inscrie problema constatata. Daca este posibil ideal ar fi ca aceasta proba sa fie insotita si de o planta afectata.
– In perioada de vegetatie, primavara devreme si pana in luna septembrie ( inclusiv ) cand plantele intra in declin fiziologic se pot face si diagnoze foliare. Sunt necesare circa 10 frunze complet dezvoltate.
2) INFIINTARE PLANTATIE
– Proba medie de SOL, de pe adancimea 0-25 cm, recoltata din cat mai multe locuri si amestecata / omogenizata (400 – 500 g ). Aceasta proba reprezinta ” Momentul ZERO ”
– Proba amestec : sol, turba, nisip, resturi vegetale, etc. in vederea caracterizarii pedologice si agrochimice ( 400 – 500g ).
3) ANALIZA APA- pentru fertirigare si / sau tratamente fitosanitare
– Intr-o sticla de plastic de la apa plata sau minerala se umple ochi cu apa din sursa. Volum de 500 ml. – Pentru relatii suplimentare, va stam, la dispozitie.
Informatii Utile:

Laboratorul pe care il recomandam este laboratorul condus de dr. ing. ROTARU-BUZDUGAN CATALINA

Date de contact laborator:

S.C AWSYSTEMS S.R.L

Str. Republicii, nr. 8, ap. 1, Suceava, Romania

tel. 0740053846

http://www.genesis-agro.ro