Descriere
CHROMASTIM este un biostimulator care imbunatateste uniformitatea cresterii fructelor, accentueaza culoarea fructelor si creste continutul de zahar solubil din fructe.
Acest biostimulator este bazat pe sinergismul dintre fenilalanina, un aminoacid precursor al antocianinelor (pigmentul rosu, portocaliu si violet), metionina, un aminoacid precursor al etilenei, extracte vegetale bogate in oxilipine, compusi naturali care actioneaza asupra ADN-ului fructului, stimuland procesele fiziologice care apar in timpul maturarii, in special degradarea clorofilei si biosinteza pigmentului, si monozaharide, zaharuri simple disponibile ca substrat pentru metabolismul primar.
Mod de actiune
CHROMASTIM imbunatateste culoarea fructelor accentuand degradarea clorofilei si stimuland biosinteza si acumularea de pigmenti.
In timpul maturarii fructelor, pierderea culorii verzi se datoreaza degradarii clorofilei. OXILIPINELE stimuleaza activitatea enzimelor de degradare a clorofilei (Clorofilaza).
Dezvoltarea culorii se datoreaza acumularii de ANTOCIANI si CAROTENOIDE (pigmenti galbeni, portocalii, rosii si violeti).
CHROMASTIM furnizeaza atat precursorul (fenilalanina), cat si amplificatorul (oxilipina) caii de biosinteza al antocianilor.
CHROMASTIM imbunatateste uniformitatea maturarii fructelor.
CHROMASTIM echilibreaza rodul, prin uniformizarea fructelor, avantajand un cules mai rar si cu un nivel mai mare de productie
CHROMASTIM furnizeaza atat precursorul (metionina) cat si amplificatorul (oxilipina) caii de biosinteza a etilenei care declanseaza si coordoneaza procesele de maturare.
CHROMASTIM creste concentratia de zahar solubil (°Brix)
Monozaharidele sunt utilizate ca substrat pentru metabolismul primar.
CHROMASTIM nu altereaza fermitatea fructelor.
CHROMASTIM furnizeaza atat precursorul (fenilalanina) cat si amplificatorul (oxilipina) caii de biosinteza a polifenolilor (lignina si monolignolii) care intaresc peretele celular al fructelor.
CHROMASTIM se utilizeaza impreuna cu ingrasaminte tip NPK si cu microelemente, pentru a sustine un suficient aport in nutrienti pe toata perioada de formare si crestere a fructelor, cat si in parga.
Compozitie
Azot total (N) | 3% |
Azot organic (N) | 2% |
Azot ureic (N) | 1% |
Oxid de potasiu (K2O) solubil in apa | 7% |
Carbon organic (C) de origine biologica | 14% |
pH (1% solutie) | 8,1 |
Densitate (la 20°C) | 1,33 kg/L |
Vita de vie:
350-400 ml/100 L
2 aplicari la distanta de 15 zile de la inceputul maturarii
Capsun:
350 ml/100 L
2 aplicari la distanta de 3-4 zile (ultima aplicare
trebuie efectuata cu 3-4 zile inainte de recoltare)
Prun:
350-400 ml/100 L
2 aplicari la o distanta de 10 zile (ultima aplicare
trebuie efectuata cu 10 zile inainte de recoltare)
Mar si Par:
350-400 ml/100 L
2 aplicari la o distanta de 10 zile (ultima aplicare
trebuie efectuata cu 10 zile inainte de recoltare)
Cires:
350-400 ml/100 L
2 aplicari la o distanta de 10 zile (ultima aplicare
trebuie efectuata cu 10 zile inainte de recoltare)
Rosii procesate:
3,5 L/ha.
2 aplicari la distanta de 8-12 zile (ultima aplicare
trebuie efectuata cu 15-20 zile inainte de recoltare).
Sau se poate efectua un singur tratament cu 15-20 de zile
inainte de recoltare, cu o dozare de 5-6 L/ha.
Culturi vegetale (rosii, ardei, vinete):
350-400 ml/100 L
2 aplicari pentru fiecare manunchi la distanta de 4-7 zile
(ultima aplicare trebuie efectuata cu 5-6 zile inainte de recoltare)
Pepene galben si rosu:
3,5 L/ha
2 aplicari la distanta de 8-12 zile (ultima aplicare trebuie
efectuata cu 15-20 de zile inainte de recoltare)
Culturi de flori:
250-300 ml/100 L
2 aplicari la distanta de 8-10 zile de la inceputul colorarii florilor
SUGESTII PRACTICE:
Timpul de aplicare este important: a nu se aplica prea devreme.
In unele culturi, mai ales cele in care fermitatea fructelor nu este critica,
se recomanda a utiliza CHROMASTIM cu produse bogate in fosfor si potasiu.
Asocierea cu fosfor, potasiu si mangan se recomanda, de asemenea,
pentru a creste performantele in cazul in care efectul
de colorare nu este atat de pronuntat.
Vita de vie:
350-400 ml/100 L
2 aplicari la distanta de 15 zile de la inceputul maturarii
Capsun:
350 ml/100 L
2 aplicari la distanta de 3-4 zile (ultima aplicare
trebuie efectuata cu 3-4 zile inainte de recoltare)
Prun:
350-400 ml/100 L
2 aplicari la o distanta de 10 zile (ultima aplicare
trebuie efectuata cu 10 zile inainte de recoltare)
Mar si Par:
350-400 ml/100 L
2 aplicari la o distanta de 10 zile (ultima aplicare
trebuie efectuata cu 10 zile inainte de recoltare)
Cires:
350-400 ml/100 L
2 aplicari la o distanta de 10 zile (ultima aplicare
trebuie efectuata cu 10 zile inainte de recoltare)
Rosii procesate:
3,5 L/ha.
2 aplicari la distanta de 8-12 zile (ultima aplicare
trebuie efectuata cu 15-20 zile inainte de recoltare).
Sau se poate efectua un singur tratament cu 15-20 de zile
inainte de recoltare, cu o dozare de 5-6 L/ha.
Culturi vegetale (rosii, ardei, vinete):
350-400 ml/100 L
2 aplicari pentru fiecare manunchi la distanta de 4-7 zile
(ultima aplicare trebuie efectuata cu 5-6 zile inainte de recoltare)
Pepene galben si rosu:
3,5 L/ha
2 aplicari la distanta de 8-12 zile (ultima aplicare trebuie
efectuata cu 15-20 de zile inainte de recoltare)
Culturi de flori:
250-300 ml/100 L
2 aplicari la distanta de 8-10 zile de la inceputul colorarii florilor
SUGESTII PRACTICE:
Timpul de aplicare este important: a nu se aplica prea devreme.
In unele culturi, mai ales cele in care fermitatea fructelor nu este critica,
se recomanda a utiliza CHROMASTIM cu produse bogate in fosfor si potasiu.
Asocierea cu fosfor, potasiu si mangan se recomanda, de asemenea,
pentru a creste performantele in cazul in care efectul
de colorare nu este atat de pronuntat.
MPORTATOR SI DISTRIBUITOR UNIC AUTORIZAT: SC GENESIS GROUP SRL, STR TRENULUI NR. 58, MUN. ARAD, JUD. ARAD, ROMANIA
TEL: 0744367963