Micronutrienti
Micronutrienti esentiali pentru sustinerea proceselor de crestere a plantelor
Nutritia plantelor este foarte importanta pentru a avea culturi sanatoase, calitative si roade bogate. Daca plantele nu au hrana corecta, pe langa apa, lumina si un sol bun, nu cresc si prin urmare nici nu produc roade. Chiar daca ne-ar placea ca aceasta nutritie sa se rezume doar la ceea ce isi extrage planta singura din sol, de cele mai multe ori este necesar sa ajutam si noi plantele cu suplimente. Acest ajutor este necesar pentru a le asigura plantelor un start bun in crestere, dar si pe parcursul dezvoltarii lor si a fructelor.
Agricultura intensiva, combinata cu utilizarea excesiva de ingrasaminte si pesticide, a afectat grav sanatatea solului de-a lungul anilor. In prezent, ne confruntam cu un sol saracit, erodat si fara structura, care nu mai are puterea de a creste culturi sanatoase. Din cauza exploatarii de catre om, solul si-a pierdut de-a lungul timpului rezervele de nutrienti, iar aceste soluri au nevoie de produse care sa le ofere plantelor un mediu echilibrat si nutritiv in care sa creasca.
Citeste aici articol: Cum sa obtinem culturi bogate în nutrienți si sa ne pastram sanatatea
Micronutrientii – Bor (B), Fier (Fe), Mangan (Mn), Cupru (Cu), Zinc (Zn) si Molibden (Mo) sunt necesari pe tot parcursul ciclului de crestere a plantelor.
Micronutrienti esentiali pentru sustinerea proceselor de crestere a plantelor:
- Fe, Zn, Mn – germinare
- Fe, Zn, Mn, Cu, B – crestere vegetativa
- Fe, B – inflorire si reproducere
- Cu, Mo, B – maturitate
Rolul micronutrientilor in cresterea si dezvoltarea plantelor
Fierul
Fierul este necesar pentru producerea de clorofila in plante. Deficitul de fier are ca rezultat dezvoltarea deficitara a culturilor, cloroza sau ingalbenirea frunzelor, slabiciune in timpul fructificarii si infloririi, ceea ce duce la productii mici.
Manganul
Manganul ajuta fierul la formarea clorofilei, activator pentru enzime in procesul de crestere si descompunerea carbohidratilor. Deficitul de mangan poate provoca o crestere lenta, ondularea frunzelor. Lipsa de mangan poate duce, de asemenea, la ingalbenirea venelor la frunzele tinere numite cloroza.
Zincul
Zincul ajuta la transformarea glucidelor in zaharuri. Deficitul de zinc are ca rezultat cresterea slaba, reducerea lungimii de internodii, frunze tinere mai mici si ingalbenire pe partea inferioara a frunzelor.
Cuprul
Cuprul ajuta plantele sa se reproduca, stimuleaza metabolismul in radacini. Deficitul de cupru poate provoca inmuierea frunzelor, reducerea cresterii plantelor.
Borul
Borul regleaza metabolismul glucidelor, esential cresterii, semintelor, fructelor. Deficitul de bor poate provoca o crestere slaba a radacinilor, decolorarea mugurilor de frunze, caderea mugurilor. De asemenea lipsa de bor la plante poate prezenta duce la cresterea scazuta a culturilor tinere, deformarea frunzelor, dezvoltarea petelor brune, inflorire slaba si cloroza sau ingalbenirea frunzelor. Aplicarea borului trebuie facuta inainte de stadiul de inflorire a culturilor.
Molibdenul
Molibdenul este necesar pentru utilizarea azotului. Lipsa de molibden poate provoca ingalbenirea frunzelor batrane, iar restul plantei ar putea fi palid.
Pregatim calea pentru un viitor in care sanatatea solului si a plantelor se traduce direct in sanatatea oamenilor. Vreti sa faceti parte din el? Contactati-ne pentru o consultatie personala! Ne puteti contacta la numarul de telefon 0744 367 963 sau pe site-ul Genesis Group, la secțiunea Contact. Suntem aici pentru a va sprijini cu sfaturi si pentru a va propune solutii noi si eficiente.
Pentru orice informatii despre cele mai bune produse care pot ajuta la cresterea si dezvoltarea plantelor, modalitatile de folosire si achizitionarea de ingrasaminte de inalta calitate contactati-ne cu incredere!
De asemenea puteti contacta specialistii firmei de consultanta agricola si distributie ingrasaminte Genesis Group la numarul de telefon 0744 367 963 pentru a stabili vizite la ferme. Consultanta este gratuita si este oferita in toata tara.