Ingrasamintele organice si organo-minerale, fundament pentru agricultura regenerativa
Ingrasamintele organice si organo-minerale, fundament pentru agricultura regenerativa
Lucrările in exces ale pământului, seceta – dar și fenomenele meteorologice extreme, care sunt din ce în ce mai frecvente – și utilizarea îngrășămintelor chimice sunt deosebit de dăunătoare pentru pământ și duc la levigare și la pierderea biodiversității sale naturale, cu o reducere în consecință a fertilității biologice.
Legătura dintre sănătatea solului și capacitatea plantelor de a produce fructe abundente, sănătoase și cu o valoare nutraceutică ridicată – fără utilizarea de îngrășăminte chimice și pesticide – este cheia unei agriculturi durabile care, în loc să exploateze pământul, îl respectă și îi sporește capacitățile naturale.
Provocarea urgentă de a păstra sănătatea solului și de a asigura securitatea alimentară trebuie să țină seama de factorii perturbatori care cauzează deteriorarea acestuia și să lucreze pentru menținerea unei microflore bune prin utilizarea îngrășămintelor organice și organo-minerale.
Nu numai că aceste produse promovează sănătatea solului, dar reprezintă, de asemenea, un pas crucial către practici agricole ecologice.
Rolul îngrășămintelor organice și organo-minerale
Trebuie să facem tot posibilul pentru a menține solul în echilibru: numai în acest fel plantele care își scufundă rădăcinile în el vor crește într-un mediu ideal, unde vor găsi tot ce au nevoie pentru a fi sănătoase și puternice, pentru a produce fructe de calitate în cantitate și pentru a rezista mai bine stresului abiotic și biotic.
Diferența dintre îngrășămintele organice și chimice – pe lângă compoziția lor – constă chiar în scopul pentru care sunt utilizate.
Făcând o paralelă cu oamenii și medicina, putem vedea îngrășămintele și îngrășămintele chimice în același mod ca antibioticele, pe care le luăm pentru a trata o boală, dar care în același timp au efecte secundare importante – în primul rând distrugerea florei bacteriene intestinale.
Deci, dacă atunci când luăm antibiotice luăm și fermente lactice pentru a proteja intestinul, de ce nu ne gândim și la efectele pe care aceste substanțe le vor avea asupra altor aspecte ale plantei și solului atunci când folosim substanțe chimice pentru a trata bolile plantelor?
Principiul este același: menținerea unui echilibru cât mai optim posibil pentru a evita consecințele mai grave și, mai presus de toate, prevenirea.
Vindecarea efectului este o necesitate, dar dacă ați putea reduce impactul unei boli sau întări organismul, astfel încât să poată reacționa și să o eradicheze singur?
O abordare holistică de acest tip, care privește dincolo de efect pentru a căuta cauza, este aplicabilă și agriculturii și nu acționează asupra plantei în sine, ci asupra ecosistemului plantă-sol-rădăcină.
Îngrășămintele organice și organo-minerale susțin planta în fiecare etapă de creștere
Dacă produsele chimice au planta ca obiectiv principal și au un efect imediat, îngrășămintele organice și organo-minerale urmăresc să acționeze corect asupra solului, să restabilească vitalitatea și reactivitatea care îi aparțin și care îi permit să susțină planta în fiecare etapă de creștere.
Formularea lor, de fapt, este compatibilă cu microbiologia solului. Se integrează perfect cu acesta, deoarece este asemănător cu acesta, dându-i înapoi materie organică, microorganisme utile și ciuperci antagoniste care colonizează solul într-un mod stabil.
Îngrășămintele organice, derivate din produse naturale
Îngrășămintele organice sunt derivate din substanțe naturale, în timp ce îngrășămintele organo-minerale combină elemente organice și elemente minerale din surse organice pentru a maximiza beneficiile. Această combinație oferă o alternativă durabilă la substanțele chimice tradiționale.
Beneficiile utilizării îngrășămintelor organice și organo-minerale
Îngrășămintele organice îmbunătățesc structura solului, cresc retenția de apă și reduc utilizarea substanțelor chimice. Aceste beneficii contribuie nu numai la un randament ridicat al culturilor, ci și la sănătatea pe termen lung a solului și a culturilor.
Utilizarea îngrășămintelor organo-minerale oferă, de asemenea, un echilibru optim între nutrienții organici și mineralele esențiale din surse organice. Această combinație promovează asimilarea adecvată de către plante, promovând creșterea sănătoasă și rezistența la boli.
Agricultorii care adoptă acest tip de îngrășământ într-o abordare holistică a culturilor, împărtășesc o îmbunătățire semnificativă a calității și cantității culturilor, care returnează, de asemenea, valori nutraceutice mai mari. Aplicațiile practice variază de la culturi horticole la podgorii, demonstrând adaptabilitatea și eficacitatea acestor soluții.
Aceste produse inovatoare sunt concepute pentru a deschide ușa către o nouă eră a agriculturii durabile, în care sănătatea solului se află în centrul tuturor lucrurilor. Aceste produse sunt ideale în fertilizare pentru a declanșa un ciclu virtuos de revitalizare a fertilității solului cu o mai mare sănătate și productivitate a culturilor – atât în agricultura convențională, cât și în cea ecologică. Utilizarea lor reduce semnificativ incidența bolilor fungice, crescând vizibil vigoarea plantelor și permițând productivitatea completă a ciclului de cultură.
Cu îngrășămintele organice și organo-minerale, agricultura întâlnește arta regenerării. Hrănirea solului înseamnă cultivarea viitorului, să conducem această transformare către un sector agricol mai durabil și mai prosper.
Contactați-ne la numarul de telefon 0744 367 963 sau pe site-ul nostru, la sectiunea Contact pentru a afla mai multe despre îngrășămintele organice și organo-minerale și pentru a achizitiona aceste produse!