Ulei horticol
Stropirile cu ulei horticol necesare pentru a combate bolile si daunatorii
Suntem in perioada in care e necesara stropirea cu ulei horticol in plantatiile de pomi fructiferi, fructe de padure si vita de vie. Este important ca aceasta stropire sa fie facuta inainte ca mugurii sa se deschida, temperatura de aplicare fiind de peste 9°C.
O aplicare cu ulei horticol inainte de deschiderea mugurilor poate ucide multe dintre ouale, larvele si insectele daunatoare care ierneaza si care ar afecta, in mod normal, plantele la sfarsitul primaverii, cum ar fi afidele.
Tratarea in timpul iernii sau primaverii devreme poate economisi timp si poate evita problemele ulterioare ale plantelor.
Ce sunt uleiurile horticole
Uleiurile horticole sunt produse care controleaza insectele, acarienii si multe boli ale plantelor. Sunt concepute special pentru a controla daunatorii plantelor. Uleiul horticol disponibil comercial este un produs petrolier extrem de rafinat care este filtrat si distilat pentru a elimina compusii care pot dauna plantelor.
Dupa distilare si filtrare, acestea sunt apoi formulate cu un agent de amestecare (emulgator) pentru a se amesteca cu apa facilitand aplicarea. Pe langa produsele pe baza de petrol, sunt disponibile si uleiuri horticole pe baza de plante. Acest ulei horticol poate contine soia, seminte de bumbac, susan, neem sau alte uleiuri. Cu toate acestea, uleiurile horticole pe baza de plante sunt mai putin rafinate si pot arde mai usor plantele (fitotoxicitate).
Ce daunatori sunt combatuti cu ulei horticol
Atunci cand vorbim despre ulei horticol trebuie stiut ca uleiurile sunt cel mai eficiente impotriva oualor expuse, a stadiilor imature si a insectelor adulte cu corp moale. Printre acestea se numara afidele, mustele albe, cosnițele de faina, tripsul si arahnidele, cum ar fi acarienii, pe pomi fructiferi sau de umbra si pe multe plante ornamentale.
Boli combatute cu ulei horticol
Uleiurile sunt, de asemenea, folosite pentru a controla boli precum mucegaiul praf, mucegaiul pufos, rugina si petele frunzelor.
De asemenea uleiurile horticole pot fi folosite si ca fungicide. Uleiul horticol reduce capacitatea ciupercilor de a creste. Prin uciderea insectelor care raspandesc virusi, bolile virale pot fi reduse.
Cum functioneaza uleiurile horticole
Uleiurile controleaza insectele prin contact direct. Insecta trebuie sa fie prezenta pentru ca uleiul sa functioneze. Pentru ca tratamentul sa fie eficient este necesara acoperirea completa a populatiei de insecte. Cand vorbim despre ulei horticol este bine de cunoscut faptul ca uleiul horticol nu are efect dupa ce s-a uscat. Cand uleiurile horticole sunt pulverizate pe planta, acestea acopera orice insecta sau oua expuse si le sufoca prin infundarea tuburilor lor de respiratie.
Acesta este un proces neselectiv, uleiul ucide aproape orice insecta pe care o acopera si reduce succesul eclozarii. In plus, uleiul horticol poate perturba modul in care o insecta se hraneste sau poate interfera cu membranele celulare sau metabolismul normal. In timpul iernii, spray-urile latente ucid doar insectele care ierneaza si ouale expuse.
Cand nu trebuie folosit
- Cand temperaturile sunt extrem de ridicate
- Cand temperaturile sunt sub 9°C
- In timpul temperaturilor de inghet. Nu aplicați ulei horticol la temperatura de inghet deoarece emulsia nu tine impreuna si acoperirea este neuniforma.
- Cand plantele sunt umede sau in conditii de umiditate ridicata. Aplicarea uleiului horticol in conditii umede scade rata de evaporare si expune frunzisul pericolului de ardere.
- In cazul in care s-a utilizat sulf sau pesticide care contin sulf in ultimele 30 de zile. Sulful impreuna cu uleiul horticol este o combinatie toxica pentru plante.
- Pe plante cunoscute ca fiind sensibile la ulei horticol. De obicei veti gasi o lista buna pe eticheta din spate a pachetului.
Pentru detalii si achizitionarea de ulei horticol nu ezitati sa ne contactati la numarul de telefon 0744 367 963. Va stam, cu drag, la dispozitie pentru orice intrebari.