Capsunile

 

Capsunile, sursa de vitamine si sanatate

 

Pe langa gustul delicios, aromatele capsuni contin o multitudine de nutrieni care aduc beneficii incredibile pentru sanatate.

Capsunile sunt bogate in antioxidanti care ajuta la imbunatatirea sanatatii inimii, la reducerea colesterolului si la scaderea tensiunii arteriale. Aceste fructe reprezinta o sursa excelenta de vitamina C si mangan si contin, de asemenea, cantitati mari de vitamina B9 si potasiu. Capsunile sunt o excelenta sursa de antioxidanti, vitaminele A, C, E si grupul B-complex, precum si minerale precum potasiul, manganul, fluorul, cuprul, fierul si iodul.

Capsunile sunt alcatuite in principal din apa ( in proportie de 91%) si carbohidrati ( in proportie de 7,7%).

Beneficii pentru inima

Datorita continutului de antioxidanti si polifenoli, capsunile sunt alimente ideale pentru protejarea inimii. Capsunile contin antocianine – antioxidantii care le confera culoarea rosie. Acestea protejeaza mucoasa sistemului circulator, protejand astfel arterele de acumularea placii de aterom si regland tensiunea arteriala.

Intaresc sistemul imunitar

Capsunile sunt o sursa excelenta de vitamina C. Aceasta vitamina este cunoscuta pentru proprietatile de stimulare a imunitatii organismului, fiind in acelasi timp un antioxidant eficient.

Previn constipatia

Consumul acestor fructe bogate in fibre, dar si cu un continut ridicat de apa mentine organismul hidratat si previne constipatia.

Imbunatatesc memoria

Consumul regulat de capsuni ajuta memoria, in special in cazul persoanelor in varsta. Aceste fructe sunt bogate in flavonoide, substante care favorizeaza sanatatea cardiovasculara, care au efect anti-cancerigen, antiinflamator si antimicrobian. In plus, flavonoidele amelioreaza efectele nocive ale stresului, contribuind astfel la oprirea deteriorarii cognitive.

Contribuie la frumusetea pielii

Vitamina C din capsuni ajuta si la producerea colagenului care imbunatateste elasticitatea pielii. Astfel, consumul de vitamina C confera si luminozitate tenului.

De asemenea capsunile contin acid salicilic si acid elagic, care sunt cunoscuti pentru reducerea hiperpigmentarii si a petelor intunecate.

Mentin sanatatea oaselor

Capsunile sunt bogate in potasiu, vitamina K si in magneziu, aliati de nadejde ai oaselor puternice.

Pentru consultanta in cultivarea capsunilor ne puteti contacta la telefon 0744 367 963 sau contact@genesis-agro.ro.

De asemenea va invitam, cu drag, la CONFERINTA NATIONALA A PRODUCATORILOR DE AFINE, CAPSUNI, ZMEURA, MURE SI ALTE FRUCTE DE PADURE – Brasov, 8 noiembrie. Pentru detalii si inscriere accesati linkul de mai jos.