Terapie cu coacaze

 

Terapie cu coacaze

 

Delicioasele fructe de padure sunt sarace in calorii si grasimi si au un continut bogat de fibre. Coacazele sunt excelente surse de vitamine si minerale esentiale pentru sanatate. Ca si alte fructe de padure, coacazele sunt surse excelente de fitonutrienti si antioxidanti.

Fie ca sunt roz, albe, rosii sau negre, coacazele au proprietati nutritive remarcabile. Sunt surse excelente de vitamina C. Chiar si dupa procesare, preparatele din coacaze contin aproape toata cantitatea de vitamina C din fructele in stare proaspata.
Contin de asemenea provitamina A, vitamine din complexul B, vitamina P, vitamina PP, mangan, calciu, potasiu, magneziu, zinc, antocianine, tanini, saruri minerale si multa apa (aproximativ 80%).

Beneficii coacaze

 

Previn aparitia bolilor cardiovasculare – Continutul de fibre, acid folic, potasiu, magneziu, vitamina C si alti fitonutrienti din coacaze reduc colesterolul total din sange si scad riscul de boli cardiovasculare.

Ajuta la combaterea cancerului – Unul dintre cele mai importante beneficii ale coacazelor negre se refera la prevenirea cancerului, datorita continutului ridicat de antocianine. In plus, mai multe cercetari medicale confirma ca aceste fructe de padure sunt eficiente in uciderea celulelor canceroase, in special la stomac si esofag.

Mentin sanatatea ochilor – Glaucomul este o boala oculara care provoaca adesea simptome neplacute si inconfortabile care pot duce la orbire. Aceasta boala oculara rezulta din deteriorarea nervului optic, nervul care face legatura dintre creier si ochi. Mai multe studii medicale au aratat ca anumiti compusi care se gasesc in coacazele negre ajuta la prevenirea glaucomului, dar si la mentinerea sanatatii vederii.

Suplimenteaza aportul de magneziu – Magneziul este foarte important pentru sanatatea oaselor, a inimii, a sistemului nervos si a celui muscular. Acesta contribuie la reglarea glicemiei in sange si intareste imunitatea corpului. O portie de coacaze negre contine 15 mg de magneziu, iar doza zilnica recomandata este de 300-420 mg, ceea ce ofera un real beneficiu.

Ajuta la prelungirea longevitatii – Studiile facute de-a lungul timpului subliniaza importanta coacazelor negre in prevenirea cancerului, a imbatranirii premature, a bolilor neurologice si a inflamatiilor.

Au beneficii importante pentru piele – Uleiul de seminte de coacaze negre are beneficii uimitoare pentru cei care sufera de psoriazis. Uleiul incetineste dezvoltarea zonelor uscate provocate de aceasta boala.

Coacazele negre, un plus pentru sanatate

 

· Scad colesterolul
· Intaresc sistemul imunitar datorita nivelului ridicat de vitamina C
· Imbunatatesc sanatatea articulatiilor si reduc inflamatiile
· Mentin sanatatea pielii si previn uscarea sau deshidratarea acesteia
· Mentin sanatatea sistemului digestiv, ameliorand tulburarile gastrointestinale
· Elimina simptomele constipatiei
· Previn problemele legate de sistemul circulator
· Stopeaza caderea parului
· Ajuta in tratarea gripei si a racelii
· Amelioreaza congestia nazala si alte probleme respiratorii
· Trateaza insomnia
· Cresc nivelul de energie prin imbunatatirea metabolismului
· Au efecte puternice antioxidante, antimicrobiene si antivirale
· Reduc stresul oxidativ
· Reduc simptomele menopauzei
· Reduc simptomele premenstruale

De asemenea frunzele de coacaz negru au beneficii uimitoare. S-a dovedit ca acestea au caracteristici vindecatoare, precum si proprietati fungicide, bactericide si virucide. In plus, frunzele de coacaz contin taninuri ce au proprietati astringente si efecte benefice la nivelul mucoasei intestinale.

Pentru cei interesati de cultura coacazului va stam la dispozitie la numarul de telefon: 0744 367 963.