Elementele continute in ingrasaminte organice sunt importante pentru pastrarea fertilitatii solului, ridicarea cantitatii de humus si imbunatatirea structurii solului.

Avantaje ingrasaminte organice de baza:

  • cantitatea mare de substanta organica care contribuie la stimularea activitatii micriobiene din sol
  • descompunerea se face gradual ceea ce asigura un echilibru pe intreaga durata a vegetatiei
  • au un continut echilibrat de substante minerale N/P/K
  • modul de tratare/sterilizare a ingrasamantului organic ofera siguranta neinfestarii solului cu seminte de buruieni, agenti patogeni si daunatori
  • se poate aplica usor datorita formei de conditionare (peleti)
  • pot fi utilizate si pentru culturi ecologice
  • creste foarte bine cantitate de productie
  • ingrasamantul organic confera fructelor si legumelor gust deosebit

Utilizare

Cantitatile recomandate sunt in functie de tipul culturii, felul ingrasamantului organic utilizat, reteta de fertilizare si rezervele de substante nutritive din sol.

In zona legumiculturii

Ingrasamintele organice au o larga aplicare, la diversele tipuri de cultura (tomate, ardei, castraveti, pepene, ridichi, morcovi, capsuni etc.).
Utilizarea acestui tip de ingrasamant organic duce la cresterea calitatatii, a aspectului si a gustului. Suplineste problemele de carenta, fenomenele de insolubilitate a solului si autoaparare a plantei.

legume
cultura de vita de vie, struguri roze

In zona viticulturii

Impactul se observa in cresterea productiei si a cantitatii de zahar din struguri. Aflate sub forma solida sau lichida, ingrasamintele organice se utilizeaza in diverse faze de vegetatie si varsta a vitei de vie, crescand vigoarea si rezistenta acestora la factorii externi. Elementele nutritive sunt puse rapid la dispozitia plantei in forma asimilabila, crescand eficienta si eficacitatea fertilizarii.

In zona de livezi/fructe de padure

In cazul acestora fertilizarea organica de baza este un element esential in obtinerea unor fructe frumos colorate, gustoase, sanatoase si de dimensiuni mari.

pere, mere
utilaj agricol pe un camp cu grau

In zona cerealelor si a plantelor tehnice

Ingrasamintele organice sunt utilizate pentru fertilizarea de baza, aplicabile toamna sau primavara. Se folosesc pentru: grau, secara, porumb, floarea soarelui, rapita, etc. Substantele speciale pot fi aplicate si in vegetatie. Utilizarea acestora permite obtinerea de beneficii agronomice, de mediu si economice.

Ingrasamantul organic aflat sub forma de peleti se administreaza prin imprastiere mecanica sau manuala, incorporat in sol. Cele organice lichide se administreaza prin picurare sau foliar la dozele recomandate.

Pentru alte detalii in ce priveste cantitatile sau alte informatii puteti apela la specialistii nostrii la numarul de telefon 0744367963.
www.genesis-agro.ro